Simple Solutions
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ελαχιστοποίηση
Ιατρικές Υπηρεσίες Προβολής & Επικοινωνίας
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΕΣΣΑ DR
Κατηγορία : ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ
Διεύθυνση : ΑΓΓΕΛΑΚΗ 25
TK : 54621
Περιοχή : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νομός : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλέφωνο : 2310 286919
Fax :
E-mail : tessachristodoulou@gmail.com
Web Site : http://psychotherapyandrehabilitation.gr

Περιγραφή:
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ - ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Δρ Τέσσα Χριστοδούλου (BSc, MSc, MSc (2),PhD, CPsych, AFBPsS) ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία στο Brunel University και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές που επικεντρώθηκαν στην Νευροψυχολογία στο University College London και Institute of Cognitive Neuroscience με επόπτη τον Professor Paul Burgess. Κατόπιν συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εγκληματολογία και Δικαστική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, UK.

H διδακτορική της διατριβή εκπονήθηκε στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ιατρική, την Ψυχιατρική και τις Νευροεπιστήμες στο Institute of Psychiatry and the Maudsley Hospital King’s College με επόπτριες τις Professors Sophia Frangou και Veena Kumari.

Εξειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της Επιλόχειας Κατάθλιψης στο Winnicott Research Unit, University of Reading, UK και στην Κλινική Συμβουλευτική στο City University του Λονδίνου. Επίσης κατέχει το Master Practitioner’s in Eating disorders and Obesity για την αξιολόγηση και την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (Ψυχογενής Ανορεξία και Βουλιμία, Παχυσαρκία και Συναισθηματική Υπερφαγία) ενηλίκων, παιδιών και εφήβων από το National Centre for Eating disorders and Obesity Surrey, UK.

Έχει εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών, συναισθηματικών αλλά και διαταραχών πρόσληψης τροφής στην Ελληνική Εταιρεία για τη Γνωστική και τη Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία επί 3ετίας με εποπτεία και κλινική εξάσκηση μέσω λήψης περιστατικών.

Τέλος είναι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Γνωστικής Αποκατάστασης για άτομα με Νευρολογικά- Νευροεκφυλιστικά νοσήματα και Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από το Brain Tree Rehabilitation Centre, Surrey, UK και έχει πιστοποιηθεί από την Pearson Assessment Group, UK στη Νευροψυχολογική Αξιολόγηση.

Συμμετέχει τόσο σε Πανελλήνια όσο και Παγκόσμια συνέδρια (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ολλανδία κτλ) με επιστημονικές εργασίες της. Έχει συμμετάσχει με τη συγγραφή 3 κεφαλαίων στο βιβλίο της ‘Κλινικής Παιδονευροψυχολογίας’ από τις εκδόσεις Γκότση. Τέλος εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά κατόπιν κρίσης ενώ και η ίδια είναι κριτής σε 6 διεθνούς φήμης περιοδικά.

Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων από όπου της έχει απονεμηθεί ο τίτλος Chartered Psychologist με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και Associate Fellow. Έχει εργαστεί στο National Health System (NHS) στο South London and the Maudsley Trust επί 6 συνεχή έτη σαν Κλινική Ψυχολόγος και Νευροψυχολόγος όπου εξειδικεύτηκε στη διάγνωση και την θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχικών και νευρολογικών διαταραχών και προβλημάτων. Διατηρεί νόμιμο ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι Δικαστική Πραγματογνώμονας και Τεχνικός Σύμβουλο σε Ψυχιατρικά θέματα.



request Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά >>
Εκτύπωση >> Εντοπισμός στο Google Map >>
banner