Simple Solutions
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ελαχιστοποίηση
Ιατρικές Υπηρεσίες Προβολής & Επικοινωνίας
AYURVEDA SHAKTI - YOGA (ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)
Κατηγορία : ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ
Διεύθυνση : ΣΚΟΥΖΕ 18
TK : 18536
Περιοχή : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νομός : ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο : 210 4227615 ΚΙΝ. 6948370579
Fax :
E-mail : ayurvedashakti@gmail.com
Web Site : https://el-gr.facebook.com/pages/Ayurveda-shakti/277179569033491

Περιγραφή:
ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

Ayurveda Shakti… ένας νέος χώρος ειδικευμένος στην τέχνη της θεραπευτικής μάλαξης που προσφέρει πάμπολλες θεραπείες.
Ο τίτλος χωρίζεται σε 2 λέξεις – Ayurveda και Shakti. Shakti είναι η δράση. Η Ayurveda τι είναι? Η Αγιουρβέδα είναι ένα παραδοσιακό ινδικό θεραπευτικό σύστημα, που χρονολογείται γύρω στο 3000 π.Χ., στοχεύει στην επίτευξη της ισορροπίας (υγειάς) του ατόμου και περιλαμβάνει τόσο την θεραπεία, όσο και την αποφυγή των ασθενειών και την διατήρηση της υγείας. Είναι επίσης γνωστή και ως η επιστήμη της μακροζωίας, που προάγει την θετική υγεία και την φυσική ομορφιά. Η Αγιουρβέδα βασίζεται σε οικουμενικές αρχές και είναι μία ζωντανή γνώση, που έχει επιβιώσει και εξελιχθεί ανά τους αιώνες.
Ετυμολογικά μιλώντας, ο Σανσκριτικός όρος «Αγιουρβέδα » παράγεται από τις λέξεις «Ayu» και «Veda». «Ayu» σημαίνει ζωή και «Veda» σημαίνει γνώση ή επιστήμη. Έτσι η «Αγιουρβέδα » είναι κατά λέξη «η Επιστήμη της Ζωής» ή « Η Γνώση της Ζωής» και κατά παράφραση «ένας συνειδητός τρόπος για να ζούμε», όπου η λέξη «Ayu», σύμφωνα με τον Charaka, δεν σηματοδοτεί την ζωή με την έννοια του χρόνου, όπως συχνά αυτή γίνεται αντιληπτή, αλλά τη ζωή ως την σύζευξη τεσσάρων ουσιωδών σημείων: του σώματος, του νου, των αισθητηρίων οργάνων και της ψυχής. Ο χώρος λοιπόν από το όνομά του προσφέρει την «ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ» στους επισκέπτες και φιλοξενούμενους του.
Το μασάζ αποτελεί ίσως το αρχαιότερο και πλέον χρησιμοποιημένο μέσο για την ανακούφιση. Αρχαίοι λαοί όπως οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Ινδοί και οι Έλληνες εφάρμοσαν και έφτασαν το μασάζ σε πολύ ψηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστική η ρήση του Ιπποκράτη «…Ο γιατρός πρέπει να είναι έμπειρος σε πολλά πράγματα, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να έχει εμπειρία στην εντριβή…». Το μασάζ εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες και στη σύγχρονη εποχή πλέον θεωρείται σημαντικό θεραπευτικό μέσο που δρα τόσο αυτοτελώς, όσο και συμπληρωματικά, σε συνδυασμό με την φυσικοθεραπεία και την ιατρική.
Οι επιστημονικές βάσεις για την δράση του μασάζ είναι πολλαπλές. Λειτουργεί σε συνεργασία με το κυκλοφορικό, το μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα ενώ προσβλέπει στη βελτίωση της αναπνοής, της οξυγόνωσης των κυττάρων, όπως και στην απομάκρυνση των τοξίνων από τους ιστούς.
Το μασάζ σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για καθαρά θεραπευτικούς σκοπούς.

Γενικότερα το μασάζ μπορεί να συντελέσει στην :

• Ανακούφιση από τον πόνο
• Μείωση της κόπωσης και του μυϊκού τόνου
• Χαλάρωση του νευρικού συστήματος και μείωση του άγχους και του στρες
• Αύξηση της ελαστικότητας των μυών και αντιμετώπιση της ατροφίας και των συμφύσεων
• Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου που συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών
• Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
• Βελτίωση του μεταβολισμού
• Αναζωογόνηση, ευεξία και γενικότερη υγεία του οργανισμού

περισσότερες πληροφορίες περισσότερες πληροφορίες
request Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά >>
Εκτύπωση >> Εντοπισμός στο Google Map >>
banner