Simple Solutions
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ελαχιστοποίηση
Ιατρικές Υπηρεσίες Προβολής & Επικοινωνίας
ΔΑΒΟΡΑ ΕΥΔΟΞΙΑ
Κατηγορία : ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ
Διεύθυνση : ΕΠΑΝΟΜΗ Τ.Θ. 518
TK : 57500
Περιοχή : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νομός : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλέφωνο : 6979972540
Fax :
E-mail : sonatal.intoning@gmail.com
Web Site : http://iatrio.gr/sonatal_intoning

Περιγραφή:
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΜΕΘΟΔΟΣ SONATAL

ΠΛΑΝΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ
H μέθοδος Sonatal, επιτρέπει τον έλεγχο των ζωτικών λειτουργιών του ενιαίου οργανισμού, που αποτελείται από την μητέρα και το έμβρυο, μέσω της φωνητικής δραστηριότητας της εγκύου και συνοδεύεται με την αφή της κοιλιάς και σχετικές κινήσεις.
Πρώτος στόχος είναι η εκγύμναση της φωνής και η απτική επικοινωνία της μητέρας με το έμβρυο που συνοδεύεται από τις κινήσεις της εγκύου.
Ο δεύτερος στόχος απαιτεί την εφαρμογή ειδικών ασκήσεων στην διάρκεια του τραγουδιού και μερικές άλλες διαδικασίες που η μέλλουσα μητέρα θα συναντήσει στην εκμάθηση της μεθόδου.
Για την επίτευξη του τρίτου στόχου υπάρχουν ειδικές ασκήσεις, οι οποίες προετοιμάζουν τη μέλλουσα μητέρα για τον τοκετό και περιέχουν ψυχολογική εκπαίδευση, ασκήσεις χαλάρωσης, ενίσχυση του διαφράγματος, των ραχιαίων και κοιλιακών μυών, ειδικές ασκήσεις αναπνοής, προετοιμασία των αρθρώσεων των ισχίων και πολλά άλλα.
Για την εκτέλεση αυτής της γυμναστικής χρησιμοποιείται μια σειρά από ειδικές ασκήσεις: αναπνευστικές, βιορυθμικές, κινητικές, απτικές, ομιλητικές και ασκήσεις στο νερό.
Η μέθοδος Sonatal εφαρμόζεται σε μία εβδομαδιαία συνεδρία διάρκειας μίας ώρας, ατομικά(στον χώρο της μελλουσας μητέρας), είτε σε ομάδα μέχρι έξι ατόμων.
Οι ασκήσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται καθημερινά στο σπίτι από τις μέλλουσες μητέρες.
Στο τέλος του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης συμμετέχει και ο σύντροφος ή άλλο πρόσωπο από το κοντινό περιβάλλον της μέλλουσας μητέρας.
Για την εφαρμογή της μεθόδου Sonatal χρησιμοποιούνται: Μουσική με συνθέσεις ειδικά για τους σκοπούς της μεθόδου και επιλεγμένα κομμάτια Ελληνικού ρεπερτορίου αλλά και κλασσικής μουσικής, ακρυλικά χρώματα-πινέλα, μπάλες Pilates, επιτοίχιο πεντάγραμμο και χρωματιστές νότες, χρωματιστές ζώνες Sonatal, φυσαρμόνικες, κρουστά μουσικά όργανα, φακός και υφασμάτινες χρωματιστές σκάλες Sonatal.



ΜΕΘΟΔΟΣ SONATAL
Σύγχρονα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν αύξηση στους δείκτες νοσηρότητας σε παιδιά στην κεντρική Ευρώπη. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι αποκλίσεις στην υγεία των νεογνών συνδέονται με την περίοδο εγκυμοσύνης και τον τοκετό, που με την σειρά τους καθορίζονται από την ποιότητα ζωής των εγκύων. Συνεπώς, οι παιδίατροι συνέχεια αναζητούν νέους μεθόδους για την έγκαιρη πρόληψη των ασθενειών της παιδικής ηλικίας ακόμα και από την προγεννητική περίοδο.
Τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν την δυνατότητα του εμβρύου να αντιλαμβάνεται τις εξωτερικές πληροφορίες και να ανταποκρίνεται σε αυτές. Έτσι, οι πρώτες ενδονευρωνικές συνάψεις εμφανίζονται στον αναπτυσσόμενο φλοιό του εγκεφάλου αρκετά νωρίς, στα τέλη της 8ης και στις αρχές της 9ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης.
Σύμφωνα με τις μελέτες, συνάγεται ότι η μορφωτική και λειτουργική βάση των νευρικών λειτουργιών του ανθρώπου πρέπει να καθοριστούν το αργότερο έως το τέλος του δεύτερου μήνα της ενδομήτριας ζωής. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η ίδια περίοδος χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευαισθησία στους επιβλαβείς παράγοντες. Κατά το δεύτερο ήμισυ της εγκυμοσύνης το έμβρυο έχει μια ραγδαία ανάπτυξη συσχετιστικών λειτουργιών του εγκεφάλου. Είναι επίσης γνωστό ότι η ακουστική περιοχή του εγκεφάλου διαμορφώνεται νωρίτερα από άλλες περιοχές.
Στη μέθοδο τόνωσης της ανάπτυξης του εμβρύου έχουμε υπόψη όχι μόνο τις ιδιαιτερότητες του εγκεφάλου, αλλά και τη δυνατότητα αισθητηριακής του αποδοχής - αφομοίωσης. Μεταξύ των διαφόρων επιλογών επιρροής έχει επιλεγεί η μουσική, που δημιουργεί τρεις κατηγορίες επιπτώσεων στην υγεία: ψυχολογική και αισθητική (συσχετισμός, συναισθήματα, εικονιστική προβολή), φυσιολογική (λειτουργική, με την οποία μπορεί να ασκεί ορισμένες λειτουργίες του σώματος), δονητική (οι δονήσεις, ως ένα φυσικό φαινόμενο, έχουν μια επίδραση στα εμβρυϊκά κύτταρα και ενεργοποιούν διάφορες βιοχημικές λειτουργίες). Διαπιστώθηκε ότι όταν τραγουδάει η έγκυος, στο σώμα της υπάρχουν ψυχολογικές και φυσιολογικές αντιδράσεις που βελτιώνουν την ομοιόσταση και την ψυχολογική της κατάσταση. Επίσης, διαπιστώθηκε η εξάρτηση της εμβρυϊκής καρδιάς από την αισθητηριακή εισρροή.


ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ SONATAL
Αυτή η μέθοδος συνιστάται στις έγκυες από τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα προγράμματα και μεθόδους για την βελτίωση υγείας που χρησιμοποιούνται στη μαιευτική και γυναικολογία.
Συνιστάται ιδιαίτερα σε έγκυες με ιστορικό προδιάθεσης σε αλλεργικές ασθένειες, καθώς και αυξημένο άγχος.
Η μέθοδος δεν έχει άμεση αντένδειξη, καθώς είναι προσανατολισμένη στην γενική αποκατάσταση της υγείας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ SONATAL
Η μέθοδος Sonatal έχει ως στόχο την επίλυση του βασικού προβλήματος της σύγχρονης παιδιατρικής, που είναι η μορφωτική και λειτουργική ανωριμότητα του νεογέννητου. Επιπλέον, η ιατρική μέθοδος προορίζεται για εκμάθηση στην έγκυο των τρόπων επικοινωνίας με το παιδί, ακόμα και πριν την γέννησή του, την τόνωση της κινητικής δραστηριότητας και της αρχές της ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης του εμβρύου, καθώς και την βελτιστοποίηση της υγείας και της διάθεσης της ίδιας της γυναίκας και την προετοιμασία της για τον τοκετό, όπως και την ανατροφή ενός υγιούς παιδιού. H μέθοδος επιτρέπει τον έλεγχο των ζωτικών λειτουργιών του ενιαίου οργανισμού, που αποτελείται από την μητέρα και το έμβρυο, μέσω της φωνητικής δραστηριότητας της εγκύου και συνοδεύεται με την αφή της κοιλιάς και σχετικές κινήσεις. Για την εκτέλεση αυτής της γυμναστικής χρησιμοποιείται μια σειρά από ειδικές ασκήσεις: αναπνευστικές, βιορυθμικές, κινητικές, απτικές, ομιλητικές, ασκήσεις στο νερό.
Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της μεθόδου, διαμορφώνουν τα πρωτογενή γνωστικά σωματικά πρότυπα συμπεριφοράς του εμβρύου (γνωσιοσωματικά πρότυπα).
Η ιατρική τεχνολογία προβλέπει τη χρήση των διαφορετικών τύπων ασκήσεων, ανάλογα με το τρίμηνο της κύησης και την πρόοδο στην δημιουργία της εμβρυϊκής νοημοσύνης (στο πρώτο τρίμηνο - σωματική, στο δεύτερο τρίμηνο - κινητική και στο τρίτο τρίμηνο - γνωστική).
Δεδομένου ότι η φωνή της μητέρας βρίσκεται στην βάση της εκπαίδευσης του εμβρύου, η οποία συνοδεύεται με το χάδι της κοιλιάς με ειδικές κινήσεις, όλες οι ασκήσεις αυτής της μεθόδου ονομάστηκαν «συνεδρίες γνωστικής σωματικής ενδοήχησης». Η φωνή της εγκύου έχει μοναδική δύναμη στη διαδικασία βελτιστοποίησης της προγεννητικής ανάπτυξης του εμβρύου.
Έτσι, κατά τη διάρκεια των φωνητικών ασκήσεων:
1. Δημιουργείται μια βαθιά δόνηση όλων των δομών του μητρικού σώματος, συμπεριλαμβανομένων των οστών.
2. Αλλάζει ο τρόπος οξυγόνωσης του εμβρύου.
3. Γίνεται ένα απαλό μασάζ του διαφράγματος στο τοίχωμα της μήτρας, και ως εκ τούτου, στο σώμα του εμβρύου.
4. Αλλάζει η ταχύτητα της ροής του αίματος.
5. Υπάρχει μια ορμονική δράση.
6. Όταν η κίνηση συνοδεύει το τραγούδι, το έμβρυο επίσης κινείται.
7. Όταν το τραγούδι συνοδεύεται από χάδι της κοιλιάς, δημιουργούνται απτικές συνδέσεις.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΘΟΔΟΥ SONATAL
Το πιο σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη του πρώτου στόχου είναι η φωνή και απτική επικοινωνία της μητέρας με το έμβρυα που συνοδεύεται από τις κινήσεις της εγκύου. Ο δεύτερος στόχος απαιτεί την εφαρμογή ειδικών ασκήσεων στην διάρκεια του τραγουδιού και μερικές άλλες διαδικασίες που η μέλλουσα μητέρα θα συναντήσει στην εκμάθηση της μεθόδου.
Για την επίτευξη του τρίτου στόχου υπάρχουν ειδικές ασκήσεις, τα οποία προετοιμάζουν μια μέλλουσα μητέρα για τον τοκετό και περιέχουν ψυχολογική εκπαίδευση, ασκήσεις χαλάρωσης, ενίσχυση του διαφράγματος, των ραχιαίων και κοιλιακών μυών, ειδικές ασκήσεις αναπνοής, προετοιμασία των αρθρώσεων των ισχίων και πολλά άλλα.
Εκτός από γενικά προβλήματα, η ιατρική μέθοδος λύνει και μια σειρά από ειδικά προβλήματα (πρόληψη της εμβρυϊκής υποξίας, βελτιστοποίηση της κινητικής δραστηριότητας του εμβρύου, ανάπτυξη της μουσικής ακρόασης του εμβρύου, προετοιμασία του σώματος του εγκύου για την γαλουχία, κλπ.).

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
ΜΗΤΕΡΑ
1. Έλεγχος και βελτίωση του αναπνευστικού συστήματος.
2. Βελτίωση του εξαερισμού σε χαμηλότερο επίπεδο των πνευμόνων και διατήρηση του αναπνευστικού όγκου.
3. Διαφραγματικό μασάζ του εντέρου της εγκύου που διευκολύνει την χώνευση.
4. Ενδυνάμωση των μυών της πλάτης και της κοιλιάς, ενίσχυση της σπονδυλικής στήλης και των συνδέσμων των αρθρώσεων του ισχίου.
5. Προτετοιμασία για τον τοκετό.
6. Ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών και εικοινωνίας με το έμβρυο.

ΕΜΒΡΥΟ
1. Σχηματισμός των νευρωνικών συνδέσεων του εμβρύου.
2. Σχηματισμός των ενδονευρωνικών συνδέσεων μεταξύ ακουστικού και οπτικού συστήματος.
3. Ωρίμανση και ανάπτυξη του ακουστικού συστήματος.
4. Εξοικείωση του εμβρύου με τους ρυθμούς της μουσικής.
5. Σχηματισμός ρυθμικής ακοής.
6. Δημιουργία της εμβρυϊκής αναπνοής.
7. Δημιουργία αντανακλαστικής σύνδεσης μεταξύ της αναπνοής και της φωνής (που είναι το θεμέλιο της μελλοντικής ομιλίας)
8. Δημιουργία βιορυθμών του εμβρύου και μετά τον τοκετό.
9. Ανάπτυξη και αναζωογόνηση της κινητικότητας.
10. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος του πλακούντα.
11. Ανάπτυξη του αιθουσαίου συστήματος.
12. Μυικός συντονισμός του εμβρύου
13. Δημιουργία των πρώτων αντανακλαστικών επικοινωνίας.
14. Διέγερση οπτικού συστήματος.
15. Σχηματισμός των εμβρυϊκών προγεννητικών θεμελίων ομιλίας.
16. Δημιουργία γνωστικών και σωματικών συνδέσεων του εμβρύου.
17. Ανάπτυξη προγεννητικής μνήμης.












περισσότερες πληροφορίες περισσότερες πληροφορίες
request Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά >>
Εκτύπωση >> Εντοπισμός στο Google Map >>
banner