Simple Solutions
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ελαχιστοποίηση
Ιατρικές Υπηρεσίες Προβολής & Επικοινωνίας
ΠΕΝΤΑΡΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Δ.
Κατηγορία : ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ
Διεύθυνση : ΤΣΙΜΙΣΚΗ 10
TK : 54624
Περιοχή : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νομός : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλέφωνο : 2310 227115
Fax :
E-mail : brainmattersinstitute@windowslive.com
Web Site : http://alexandrapentaraki.com

Περιγραφή:
ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ







ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη PhD, CPsychol είναι Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King s College London, Αναγνωρισμένη Ψυχολόγος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (επαγγελματικό μέλος), Επισκέπτρια Ερευνήτρια (Honorary Visiting Research Associate) του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης, King s College London, του Ηνωμένου Βασιλείου, και Λέκτορας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας & Ψυχικής Υγείας του University of Liverpool, του Ηνωμένου Βασιλείου. Διδάσκει επίσης ψυχολογία στο University of Roehampton, του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ίδια είναι εκπαιδευμένη στη κλινική ψυχολογία με εξειδίκευση στην κλινική νευροψυχολογία και την ψυχοθεραπεία για ενήλικες και παιδιά. Είχε τη τιμή να είναι μαθήτρια του Καθηγητή Ψυχιατρικής Robin Murray κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, King s College London.

Έχει αποκτήσει σημαντική κλινική εμπειρία τόσο σε επίπεδο διαγνωστικής εκτίμησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης και αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών και νευρολογικών διαταραχών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Maudsley Hospital, Bethlem Royal Hospital, Fulbourn Hospital, Cambridge) και στην Ελλάδα (Επιστημονική Συνεργάτης του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρική Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο). Η θεωρητική και κλινική της πρακτική βασίζεται πάνω στη γνωσιακή-συμπεριφορική και βραχεία ψυχοδυναμική προσέγγιση, εκλεκτικές προσεγγίσεις, τη προσέγγιση σώμα/νους και το Mindfulness. Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχοθεραπευτικές μεθόδους καθώς και σε ειδικά προγράμματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης και ψύχωσης.

Έχει προκληθεί να παρουσιάσει την ερευνητική της εργασία σε διεθνή συνέδρια και της έχει απονεμηθεί βραβείο από το επιστημονικό περιοδικό Brain καθώς και βραβείο Νέου Επιστήμονα (Young Scientist Award) επίσης για την επιστημονικής της έρευνα. Η έρευνά της δημοσιεύεται σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά. Είναι ανώνυμη εξετάστρια για Διεθνή Περιοδικά όπως The British Journal of Psychiatry, Psychological Medicine, Schizophrenia Research. Μεταφράζει επιστημονικά βιβλία στα Ελληνικά (Η Γνωσιακή Θεραπεία της Σχιζοφρένειας, Πατάκης, Ψυχόδραμα: Θεωρία και Πρακτική, University Studio Press), γράφει βιβλία (Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης, Εκδόσεις Brain Matters Institute) και άρθρα σε Εφημερίδες, CD και εξειδικευμένα Προγράμματα για την Αντιμετώπιση του Άγχους και των Αρνητικών Συναισθημάτων. Έχει ιδρύσει την Brain Matters (Ινστιτούτο αφιερωμένο στην πρακτική, μάθηση και προώθηση της ψυχολογικής επιστήμης) To 2011 εκλέχθηκε Associate Fellow της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων, ένας τιμητικός τίτλος που δίνεται για τη συνεισφορά ενός επιστήμονα στην ψυχολογία.


Αρ. άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου Γ2/24/31197




ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ CHAT ROOM




















Λέξεις κλειδιά:
ψυχολόγος, Θεσσαλονίκη, άγχος, πανικός, κατάθλιψη, σχέσεις ζευγαριών, θεραπεία-ψυχοθεραπεία, ψυχολογική θεραπεία παιδιών & ενηλίκων, πραγματογνωμοσύνες, ψυχολογικές και νευροψυχολογικές αξιολογήσεις παιδιών και ενηλίκων, αποκατάσταση.








request Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά >>
Εκτύπωση >> Εντοπισμός στο Google Map >>
banner