Simple Solutions
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ελαχιστοποίηση
Ιατρικές Υπηρεσίες Προβολής & Επικοινωνίας
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΠΕ
Κατηγορία : ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΙ
Διεύθυνση : ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 20-22
TK : 11634
Περιοχή : ΑΘΗΝΑ
Νομός : ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο : 210 7249492
Fax : 210 7213346
E-mail : spdiamantidis@gmail.com
Web Site : http://ego.gr

Περιγραφή:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΑ: 210 7241700

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ: ΜΑΡΟΥΣΙ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΡΓΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΠΑΤΡΑ

Ο γιατρός Σπύρος Διαμαντίδης γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη της Θράκης όπου τελείωσε και το γυμνάσιο. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος από τους γνωστότερους στην Ελλάδα. Το όνειρο του από μικρή ηλικία ήταν να σπουδάσει ιατρική και να υπηρετήσει τον πάσχοντα άνθρωπο. Το πραγματοποίησε σπουδάζοντας ιατρική στην Αθήνα και ερχόμενος έτσι σε αντίθεση με τον πατέρα του που ήθελε να κάνει τον γιό του δικηγόρο. Όταν έφτασε στο 5ο έτος της ιατρικής, διαπίστωσε ότι το όραμα του ήταν πολύ μακριά από αυτό που προσέφερε η συμβατική ιατρική. Διαπίστωσε ότι είχε κάνει μια μεγάλη θυσία διαταράσσοντας ακόμη και τις σχέσεις του με τον πατέρα του προς χάριν μιας επιστήμης που τελικά δεν ανταποκρινόταν πλήρως στο όραμά του. Τότε άρχισε να ερευνά τον μη συμβατικό χώρο της ιατρικής όπου ανακάλυψε την ομοιοπαθητική. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έγινε αμέσως μαθητής του μεγάλου καθηγητή της ομοιοπαθητικής P.Schmidt στη Γενεύη. Σπούδασε σε πολλούς από τους παραδοσιακούς χώρους της ομοιοπαθητικής και απέκτησε πολλούς τίτλους. Πάντα αναφέρει και τιμά τους καθηγητές του στην ομοιοπαθητική όπως τον S.Stephenson τη Νέα Υόρκη, τον S.Pascero στο Μεξικό και το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, τον P.Ortega στο Μπουένος Άϊρες, τους D.H.Chant και M.Blacky στο Λονδίνο και πολλούς ακόμη.

Έκανε πολλές σπουδές και αποδείξεις των ομοιοπαθητικών φαρμάκων στον εαυτό του και έτσι απέκτησε όχι μόνο γνώση αλλά και προσωπική εμπειρία της ομοιοπαθητικής Materia Medica.

Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του «Ινστιτούτου Ερευνών και Εφαρμογών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής» και της «Πανελλήνιας Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας», που εδρεύουν στην Αθήνα, τ. Γενικός γραμματέας της Ομοιοπαθητικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδος, μέλος πολλών διεθνών ιατρικών εταιρειών και επιστημονικών ενώσεων , επίτιμος πρόεδρος της Παγκύπριας Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας, επισ. καθηγητής M.Α , lecturer university of Wisconcin E.L.I Έχει τιμηθεί με πέντε διεθνή βραβεία και τίτλους τιμής για την επιστημονική και κοινωνική προσφορά του στην ιατρική καθώς και με το βραβείο Albert Schweitscher, για τη διακεκριμένη προσφορά του στον τομέα της ιατρικής με ανθρώπινο πρόσωπο.

Από το 1985 ίδρυσε τη δική του σχολή ομοιοπαθητικής και το 1990 το Παγκόσμιο Κέντρο Ομοιοπαθητικής στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας, διεθνές συνεδριακό και εκπαιδευτικό κέντρο που έχει μέχρι σήμερα 4.962 μαθητές ιατρούς, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους και κτηνιάτρους από όλο τον κόσμο. Προσκαλείται και διδάσκει στις πιο αξιόλογες σχολές ομοιοπαθητικής διεθνώς. Διοργανώνει, με την ιατρική του ομάδα δωρεάν ενημερωτικές διαλέξεις για το κοινό για την ομοιοπαθητική, τη βιοανάδραση, τη χρωματική και άλλα θέματα υγείας, όπως για διατροφή, ναρκωτικά, καρκίνο, AIDS κ.α. σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, υπό την αιγίδα των τοπικών αρχών. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων, ενώ έχει παρουσιάσει με την ιατρική του ομάδα 104 κλινικές έρευνες σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Ο Σπύρος Διαμαντίδης χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους σπουδαιότερους καθηγητές της ομοιοπαθητικής παγκοσμίως, λόγω της τεράστιας γνώσης του, της μεγάλης ευφράδειάς του και του ζωντανού τρόπου να μεταδίδει τις γνώσεις του. Όπου εμφανίζεται οι αίθουσες γεμίζουν ασφυκτικά. Έδωσε νέες προεκτάσεις στην ερμηνεία των φαινομένων της ομοιοπαθητικής και έθεσε τις βάσεις της αντικειμενικής και όχι υποκειμενικής ομοιοπαθητικής διάγνωσης μέσα από την προσωπική του θεωρεία της ΜΑΝΙΝΑ (Mans Intellectual Normalities and Abnormalities) και του ενεργού εκμαγείου. Έφθασε το θεραπευτικό αποτέλεσμα της ομοιοπαθητικής σε πολύ υψηλά επίπεδα εφαρμόζοντας νέα θεραπευτικά σχήματα βασισμένα πάντα στην δυναμική και τις λεπτές αλήθειες της Χανεμανικής διδασκαλίας. Έτσι έδωσε νέα ώθηση στην εξέλιξη της ομοιοπαθητικής που για χρόνια είχε καθηλωθεί.

Θεωρείται ο ανανεωτής της ομοιοπαθητικής και ο αναβιωτής της μοντέρνας έκφρασής της που την φέρνει επάξια στην τρίτη χιλιετία.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


request Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά >>
Εκτύπωση >> Εντοπισμός στο Google Map >>
banner