Simple Solutions
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ελαχιστοποίηση
Ιατρικές Υπηρεσίες Προβολής & Επικοινωνίας
ΜΕΝΕΔΙΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Κατηγορία : ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ
Διεύθυνση : ΦΙΛΥΡΩΝ 2
TK : 14122
Περιοχή : ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νομός : ΑΤΤΙΚΗ
Τηλέφωνο : 210 2852715
Fax : 210 2852925
E-mail : amened@otenet.gr
Web Site : http://iatrio.gr/menediatou_aggeliki

Περιγραφή:
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Αγγελική Μενεδιάτου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος πτυχίου Master (M. A.) στην Κλινική Ψυχολογία (University of Indianapolis, Athens – USA).
Ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.
Λειτουργεί ιδιωτικό γραφείο παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών:
αξιολόγηση – διάγνωση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη εφήβων και ενηλίκων
συμβουλευτική γονέων, ζεύγους και οικογένειας
ψυχολογικές παρεμβάσεις στην ψυχοπαθολογία εφήβων και ενηλίκων
προαγωγή ψυχικής υγείας και πρόληψη ψυχικών διαταραχών, ψυχοεκπαίδευση για ψυχικές διαταραχές (ασθενών και συγγενών)
υποστήριξη σε περιπτώσεις πένθους και χρόνιων ασθενειών
υποστήριξη προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας
επεξεργασία καταστάσεων στρες και σημαντικών αλλαγών στη ζωή
ψυχολογικές πρώτες βοήθειες και παρέμβαση στην κρίση
αξιολόγηση και συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε έφηβους και ενήλικες.
σεμινάρια - ομιλίες
Η δραστηριότητα της επίσης περιλαμβάνει σεμιναριακή διδασκαλία φοιτητών ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών στα πλαίσια ιδιωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και συντονισμό – παράδοση σεμιναρίων για το ευρύ κοινό (π.χ. τεχνικές μελέτης, τεχνικές διαχείρισης του άγχους, θέματα ανατροφής παιδιών, μαθησιακές δυσκολίες, θέματα σχέσεων, ενημέρωση για ψυχολογικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, ψυχώσεις και κρίσεις πανικού).
Αρθρογραφεί σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας και διαδικτυακούς τόπους (sites) ψυχικής υγείας. Πρόσφατη αρθρογραφία: στο εβδομαδιαίο ένθετο «Καριέρες» της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (13 τεύχη για την συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού).
Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης, "Μαζί", ενός συλλόγου μη-κερδοσκοπικής λειτουργίας με βασικό στόχο την στήριξη, την ενδυνάμωση και την ενημέρωση των ατόμων που πάσχουν από διαταραχή διάθεσης (καταθλιπτική διαταραχή, διπολική διαταραχή) καθώς και των οικογενειών και φίλων των ατόμων αυτών (www.mazi.org.gr) .
Τα εκπαιδευτικά έτη 2004-2005 και 2005-2006, υπήρξε Αναπληρωματική Καθηγήτρια στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, για το μάθημα «Κοινωνική Ψυχολογία».
Είναι πιστοποιημένη στην διεξαγωγή προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού με χρήση των τεστ 16PF®, CAB® & OVIS® του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Προσωπικότητας και των Ικανοτήτων. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων: έχει εκπαιδευτεί στον συντονισμό Σχολών Γονέων (συμβουλευτική ομάδων γονέων σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη), στον συντονισμό ομάδων υποψήφιων – μελλοντικών γονέων και στον συντονισμό ομάδων Σχολών Γονέων συναισθηματικής αγωγής. Έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στο Critical Incident Stress Management – CISM (Διαχείριση Τραυματικών Γεγονότων) και στην Ψυχολογική Πρώτη Βοήθεια (διεθνής πιστοποίηση από το International Critical Incident Stress Foundation Inc – ICISF και βεβαίωση από το Hellas Employee Assistance Programs – Hellas EAP, αντίστοιχα). Eπίσης, έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία μετατραυματικού άγχους (Prolonged Exposure Therapy for Posttraumatic Stress Disorder). Έχει εκπαιδευτεί στην Διαπροσωπική Ψυχοθεραπεία – Επίπεδο Α (πιστοποιημένο από το Interpersonal Psychotherapy Institute και το International Society for Interpersonal Psychotherapy – ISIPT).
Συνεργάτης της ACTA Α.Ε. (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, www.acta.edu.gr) στη δημιουργία και συγγραφή του CPHS πιστοποιητικού (Certified Professional in Helping Skills - Πιστοποιημένος Ειδικός Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών).
Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και της Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (American Psychological Association, APA).
Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 17131/2002).

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

# Έχοντας επίγνωση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, οι χρεώσεις διαμορφώνονται ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός, ύστερα από συνεννόηση στην πρώτη συνεδρία.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ, ΦΕΚ B 1233 Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Φ.90380-25916-3294-3.11.2011): «Λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες χορηγούνται ανάλογα με την πάθηση με παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας και έγκριση ελεγκτή ιατρού έως 20 συνεδρίες ανά είδος το μήνα. Οι πράξεις αυτές δύναται να αποζημιώνονται απευθείας σε ασφαλισμένους με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.». Παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τον ταμείο ασφάλισης σας για να ενημερωθείτε για τυχόν παροχές ψυχοθεραπείας που σας καλύπτει και την διαδικασία (δικαιολογητικά) που απαιτείται.





request Κλείστε ραντεβού ηλεκτρονικά >>
Εκτύπωση >> Εντοπισμός στο Google Map >>
banner