loading page

Εκτελούνται οι εργασίες
Παρακαλούμε περιμένετε
Simple Solutions Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
e-index.gr
certcom.gr
banner
banner
banner
banner
banner

Μοιράσου το στο Facebook

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ελαχιστοποίηση
Ό,τι χρειάζεστε για το αγαπημένο σας hobby

Σπόροι chia/ Chia seeds 200gr

image

Για αιώνες αυτοί οι μικροί σπόροι χρησιμοποιηθήκαν ως μια από τις βασικές τροφές των Ινδιάνων της Νότιας Αμερικής. Δίνουν εξαιρετική ενέργεια όλη την ημέρα, σαν να έχουμε πάρει έναν μεσημεριανό υπνάκο. Περιέχουν 30% πρωτεΐνη, 30% φυτικές ίνες και 30% Ω3 λιπαρά οξέα. Οι ίνες των σπόρων Chia απορροφούν νερό πολλαπλάσιο του όγκου τους.


Στο στομάχι μετατρέπονται σε ένα είδος ζελέ, εμποδίζοντας τα ένζυμα του στομάχου να διασπάσουν τους υδατάνθρακες. Έτσι, εμποδίζονται οι υδατάνθρακες από το να μετατραπούν σε σάκχαρα, πράγμα ωφέλιμο ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα σακχάρου στο αίμα. Η ενέργεια και ευεξία που νιώθουμε με την κατανάλωσή τους προέρχεται από αυτή την αργή πέψη των υδατανθρακών. Η ιδιότητα αυτή της συγκράτησης νερού βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.


Είναι, επίσης, ιδιαίτερα ωφέλιμοι σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, κυρίως σε αυτές που οφείλονται σε ανθυγιεινή διατροφή και έλλειψη φυτικών ινών και πολύ χρήσιμοι στις δίαιτες, βοηθώντας στην απώλεια βάρους, κάνοντας τον οργανισμό να νιώθει πλήρης για ώρες χωρίς το αίσθημα της πείνας.

Οι σπόροι Chia μειώνουν τη χοληστερόλη, έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου και είναι πολύ καλή πηγή Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Χρησιμοποιούνται επίσης για προβλήματα υψηλής πίεσης, σε καρδιακές ασθένειες, στον σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση και την κυτταρική αναγέννηση κατά τη διάρκεια της κύησης.


Η σύγκριση αφορά τρόφιμα στα 100gr ωμού προϊόντος-3 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι-2 φορές περισσότερες φυτικές ίνες από τα bran flakes-6 φορές περισσότερη πρωτείνη από τα kidney beans-6 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα-4 φορές περισσότερο σελήνιο από το λιναρόσπορο -8 φορές περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα από το σολωμό-περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα blueberries-2 φορές περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα-9 φορές περισσότερο φώσφορο από το πλήρες γάλα-15 φορές περισσότερο μαγνήσιο από το μπρόκολο


Τρόποι χρήσης:30gr ημερησίως (αλεσμένα για καλύτερη απορρόφηση), στα ροφήματα, στις σαλάτες, σε ζύμες, smoothies.Επίσης μπορείτε να φτιάξετε το θαυματουργό τζελ από τους σπόρους Chia με τον εξής τρόπο:Βάζετε σε ένα ποτήρι 1 μέρος σπόρους προς 9 μέρη νερού και ανακατεύετε. Ύστερα από περίπου μισή ώρα ανακατεύετε ξανά. Θα παρατηρήσετε ότι έχει μετατραπεί σε ένα συμπαγές τζελ.

Κατηγορία : Βιολογικά προϊόντα
Διατίθεται από :
Τιμή : € 8.00
Κωδικός : 106
 
 
banner